Sıkça Sorulan Sorular

Nitelikli Elektronik Sertifika (e-İmza) almak isteyen personelimiz bulunduğu birimine talep sebebini belirterek bir dilekçe ile başvurmalıdır. Birimi diekçesini değerlendirdikten sonra Genel Sekreterliğe üst yazı ile talep isteğini göndermelidir. Genel Sekreterlieğe gelen talepler üniversitemiz e-imza yetkilisi tarafından Kamu Sertifikasyon Merkezine iletilir. Kamu Sertifikasyon Merkezince iligili personele şifre ve adres gönderilir. Kamu Sertifikasyon Merkezince gönderilen şifre ile sisteme giriş yapılır ve ilgili form doldurularak çıktısı alınır. Forum ıslak imza yapılarak birime teslim edilir. Birim bir yazı ile Formun aslını Genel Sekreterliğimize gönderir. Gönderilen form yeni bir üst yazı ile Kamu Sertifikasyon Merkezine kargo ile gönderilir. Kamu Sertifikasyon Merkezince Niletlikli Elektronik Sertifika üretilerek personelin formda belirtmiş olduğu adrese özel kurye ile  teslimi yapılır. Bu süreç yaklaşık 2 ile 3 hafta arasında değişkemtedir.

E-İmza Sertifikalarının süresi dolduğunda yine ilk defa başvuruyormuş gibi bir dilekçe ile biriminize süre uzatma talebinde bulunulması gerekmektedir. Süreç ilk başvurudaki şekliyle aynı işlemleri kapsamaktadır. Süre yenilemelerde sadece SİM kartları yeniden üretilip gönderilmektedir. Ayrıca kart okuyu gönderilmemektedir. Süreç yine ilk başvuruda olduğu gibi devam edecektir.

Nilelikli Elekronik Sertifikaların sürelerinin bitimine 3 ay kala Kamu Sertifikasyon Merkezince bir mail gönderilir. Bu maili alan personelimiz. Süre uzatımı yapmak için birimlerine dilekçe ile başvuru yapacaklar. Birimleri başvurularını değerlendirip olumlu ise Genel Sekreterliğimize üst yazı ile gönderecek. Üniversitemiz e-imza yetkilisi başvuruyu Kamu Sertifikasyon Merkezine bildirecektir. Kamu Sertifikasyon Merkezi ilgili Personelimize şifre gönderecek ve bu şifre ile sisteme girilip ilgili form doldurulacaktır. Form e-imzanın süresi dolmadığı için elektronik onay vermek istiyorum botonundan devam ederek. e-imzası ile formu imzalayarak onay verecektir. Onay verildikten sonra Kamu Sertifikasyon Merkezi yeni SİM kartını personelimizi özel kurye ile teslim edecektir. Yeni sertifika süre bitimine 1 ay kala üretilmektedir. Süresi bir aydan fazla ise üretim beklemektedir.